torsdag 12 december 2013

Tillsammans står vi starka


Vilken tuff vecka det blev! Medlemsmöte, löneöverläggningar, you name it. Bloggen fick hamna på efterkälken igen. Men den kan ju inte vara prioriterad i det här läget.

Veckans tema har gått ganska mycket i att motivera oss medlemmar att sätta sin tro till den fackliga kampen. Jag har haft samtal från ett par förtroendevalda som motarbetas från flera håll. Att vi blir motarbetade av arbetsgivaren är inget ovanligt, och inget särskilt oväntat heller. Men det borde det vara. Arbetsgivaren borde förstå hur viktigt det är för verksamheten att man har representanter från personalgrupperna för att denne ska få en bild av hur arbetet fortgår. Eller är det helt ointressant för en chef hur personalen mår? Är det oväsentligt när man har verksamhetsansvar att lyssna på personalens förslag till förnyelser i arbetet? Är det utan värde att få höra att personalen faktiskt ibland tycker att arbetet går väldigt bra och att omorganisationen kan vänta några år?

Det är tungt att sitta med en motpart som hela tiden misstänkliggör en, och lägger prestige i beslutsförfarandet.

Ännu tyngre är det när medlemmarna vi företräder inte backar upp sin förtroendevalde. Ni som är medlemmar och har det tufft på arbetsplatsen, blir det inte bra mycket jobbigare om ni hela tiden måste påminna er om att facket inte kan göra något åt er sak?

Facket är vad medlemmarna gör det till. En förtroendevald på arbetsplatsen har ingen makt om inte medlemmarna tror på den, stöttar den och lyssnar på den. Nyckelordet jag vill förmedla är solidaritet. På arbetsplatser där man har en stark sammanhållning kollegorna emellan finns ofta en starkare tro på den fackliga verksamheten. Där alla medlemmarna står bakom sin förtroendevalde när den framför våra åsikter kan vi faktiskt förändra. Arbetsgivaren står ganska ensam där man har en personalstyrka på femton personer mot sig. Tänk på det nästa gång du förringar din fackligt förtroendevald.

För varje gång vi ger upp dör en del av kärnan i den fackliga verksamheten. Bjud inte arbetsgivaren på det.

Arbetet är mycket roligare med solidaritet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar